Hoe Veilig Is Online Gamen?
Hoe Veilig Is Online Gamen?

Er wordt geschat dat er momenteel 800 miljoen mensen zijn die online spelletjes spelen. Van Massively Multiplayer Online Role-Playing Games (MMORPGs) tot online First Person Shooters, het samen spelen met anderen op het internet kan om vele redenen aantrekkelijk zijn. Aan de andere kant heeft zo'n grote groep mensen hun sociale kringen uitgebreid in de opwindende wereld van online spelletjes wat nieuwe zorgen over privacy en beveiliging met zich meebrengt alsmede blootstelling aan gevaarlijke online dreigingen die kunnen variëren van virusbesmettingen tot identiteitsdiefstal. Hoe veilig is het online spelen van spelletjes? Hoe kunt U zichzelf beschermen als U van online spelletjes houdt?

WAT ZIJN DE RISICO'S VAN ONLINE SPELLETJES?

De argeloze online gamer die met een tegenstander vecht in hun favoriete spelletje op het internet hoeft zich niet bewust te zijn van het werkelijke gevaar dat vaak voor hen verborgen is. De gamer is misschien ongerust dat hij in de virtuele wereld verslagen wordt maar dit is maar een kleine ongerustheid vergeleken met de echte dreiging die met het laden van het spelletje of het ruilen van virtuele zaken voor het spelletje op sommige duistere internet websites gepaard gaat.

Online computer spelletjes, met name die gratis zijn, staan er om bekend dat ze vaak vervelende verrassingen bevatten. Kwaadaardige spyware, adware en virussen kunnen alle soorten van schade aanrichten die in sommige gevallen Uw computer trager maakt maar in andere gevallen veel ergere gevolgen kunnen hebben. Cybercriminelen maken gebruik van kwaadaardige software waarmee ze trachten uw persoonlijke gegevens te achterhalen, inclusief Uw bankgegevens en creditcardnummers. Wanneer dit gebeurd verandert het leuke online spelletje al snel in een echte nachtmerrie.

MET WELK SOORT GEVAREN WORDEN ONLINE GAMERS GECONFRONTEERD?

Alles wat U download van het internet, of het nu gaat om online spelletjes of iets anders, kan met kwaadaardige software besmet zijn. Online gamers lopen het meeste gevaar hun computers bloot te stellen aan virussen en andere soorten malware. Een van de redenen daarvoor is dat spelers vaak aangemoedigd worden om virtuele wapens en andere uitrusting te verwerven voor het spel waarbij deze een mogelijk gevaar kunnen zijn. Een veelgebruikte praktijk is dat de hackers proberen de account-gegevens proberen te achterhalen en dat deze virtuele zaken de kwaadaardige malware vermommen.

Het downloaden van het spel zelf is ook een significant risico met name wanneer deze spelletjes afkomstig zijn van minder betrouwbare sites of wanneer ze van websites worden gedownload van die gebruik maken van file-sharing.

Tenzij U de juiste bescherming hebt voor Uw computer kunt U er nooit zeker van zijn of het spelletje of virtuele game dat U heeft niet besmet is met enige soort van kwaadaardige software. Laten we eens zien met welke algemene dreigingen online gamers geconfronteerd worden.

VIRUSSEN EN TROJANS

Virussen en kwaadaardige software die zichzelf vermommen als iets dat schijnbaar bruikbaar is (zogenaamde Trojans) behoren tot de meest voorkomende gevaren voor online gamers. Een vermaarde ontwerper van softwarebeveiliging, Kapersky Labs, heeft gemeld dat 12 miljoen gamers slachtoffers zijn geworden van virussen en kwaadaardige software, alleen al in het jaar 2014.

Omdat U nooit kunt weten of een spel besmet is met een soort virus of kwaadaardige malware doet U er goed aan Uw spelletjes uitsluitend van betrouwbare sites te downloaden en de veiligheidscertificaten en andere trust-markers te lezen.

Wanneer U een spelletje of een virtual game verwerft zou U altijd eerst een virusscan moeten uitvoeren met moderne antivirussoftware om er verzekerd van te zijn dat hetgeen wat U gedownload heeft schoon is en geen schade kan veroorzaken. Omdat online spelletjes regelmatig content downloaden terwijl U speelt wordt het ten sterkste aangeraden regelmatige virusscans op Uw computer uit te voeren in plaats van een eenmalige check.

IDENTITEISDIEFSTAL

Online gaming houdt ook een heel nieuw niveau van sociale interactie met anderen in. De meeste spellen hebben chatrooms of forums waar de spelers elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar communiceren. Deze chats worden door cybercriminelen vaak gebruikt om de persoonlijke informatie van de spelers te bespioneren. Daarom dient U altijd voorzichtig te zijn met het verstrekken van persoonlijke informatie. Wanneer U kinderen hebt die er van houden online spelletjes te spelen dient U zich ervan te overtuigen dat ze veilig en beschermd zijn en geen slachtoffer kunnen worden van online oplichting of criminelen die ze tot slachtoffer maken op de chat of tijdens het spel.

PHISHING PRAKTIJKEN

Online spelletjes zijn altijd een favoriet doel voor cybercriminelen die gebruik maken van wat bekend staat als phishing praktijken waarmee ze de persoonlijke of financiële gegevens van iemand proberen te bemachtigen. Er zijn twee redenen waarom het phishing van deze informatie van online gamers populair is bij criminelen:

Veel online spelletjes maken gebruik van een betaald account waar gamers hun bankgegevens en andere gevoelige informatie bewaren. Het bemachtigen van deze informatie kan een goudmijn zijn voor de crimineel. Er zijn criminelen die dit doen zodat ze het gehackte account kunnen doorverkopen terwijl anderen er op uit zijn om toegang tot Uw bankrekening of creditcard te krijgen zodat ze Uw geld kunnen stelen.

De andere reden waarom cybercriminelen online games tot doel maken is dat veel gamers vaak kinderen zijn die zich niet bewust zijn van deze gevaren.

Een vaak voorkomende phishing praktijk kan zich voordoen in de vorm van een email of chat die eruit ziet alsof het afkomstig is van de aanbieder van de spelletjes. Cybercriminelen maken gebruik van valse emails of berichten om de speler naar een onechte site te lokken met een login-formulier waar ze de gebruikersnaam en het wachtwoord ontfutselen waarna het account misbruikt wordt.

HOE BESCHERMT U ZICHZELF TEGEN ONLINE GEVAAR?

U kunt het risico op virusbesmetting verkleinen door geen spelletjes of virtual games te downloaden van sites die U niet vertrouwt. Wees extra voorzichtig met sites die gegevens delen en forums van spelletjes.

Als U onderling contact hebt met andere online spelers verstrek dan geen persoonlijke informatie.

Deel nooit Uw spelletjes account met anderen, zelfs niet als zij hulp aanbieden met het spelletje. De echte klantenservice-vertegenwoordiger die U bij het spelletje kan bijstaan heeft Uw accountinformatie helemaal niet nodig.

Wanneer U een probleem hebt met het spelletje neem dan altijd via de officiële site contact op met de klantenservice. De bekendste spelletjes bedrijven bieden tevens een gratis telefoonnummer aan waar U ook ondersteuning kunt krijgen.

Open geen links uit emails zelfs als het lijkt of de email werkelijk van het spelletjes bedrijf afkomstig is. Onthoud dat sommige phishing emails er heel erg legitiem uit kunnen zien. Het spelletjes-bedrijf zal U nooit of te nimmer om Uw login of wachtwoord vragen.

Het allerbelangrijkste is dat U gebruik maakt van betrouwbare en effectieve internetbeveiligings-software op Uw computer.Dit soort software kan u de beste bescherming bieden, en niet alleen tegen virussen en andere kwaadaardige software. Moderne software beveiligings-oplossingen hebben opties ingebouwd zoals ouderlijk toezicht, bescherming tegen phishing praktijken of een persoonlijke firewall die extra beschermingslagen voor beveiliging toevoegt die U nodig hebt als U veilig en beschermd online spelletjes wilt spelen.

Comments (9)

 • Avatar
  Ankit Rawat
  14 Dec 2016 /

  Great post, I just shared this with my office mates, brilliantly explained.

  • Avatar
   Eric
   16 Dec 2016 /

   Thanks a lot Ankit!

 • Avatar
  Mary
  16 Dec 2016 /

  Very important information to me. I didnt know how dangerous are online game before I came across your blog. Thank you very much.

 • Avatar
  anusha
  20 Dec 2016 /

  Thanks for sharing such a wonderful post. It's very useful and please keep posting such articles. Expecting more post from you.

 • Avatar
  Sri Sairam Subhayatra
  13 Jun 2017 /

  Highly informative article. These are really great tips to follow. Thanks for sharing such a nice blog with us. - chennai To shirdi flight package, shirdi tour packages from chennai http://www.srisairamsubhayatra.in/shirdi-flight-packages-from-chennai.html

 • Avatar
  Dencil Pumps
  23 Aug 2017 /

  Thank you so much for sharing this wonderful blog. It is useful to everyone. Very interesting blog. - centrifugal pumps, metering pumps http://www.dencilpumps.com/

 • Avatar
  My Shirdi Trip
  04 Oct 2017 /

  Great post and advice. These are really great tips to follow. Thanks for sharing valuable tips. - shirdi flight package and mumbai flight package from chennai http://myshirditrip.com/shirdi-and-mumbai-flight-package-from-chennai.html

 • Avatar
  Lead Generation Services
  22 Dec 2017 /

  Great post and advice. Very useful information, it clarified things a lot for us. Thanks for the wonderful blog. - Lead Generation Services, Appointment Setting Services http://leadgenerationservices.com.au/

 • Avatar
  My Shirdi Trip
  23 Dec 2017 /

  Really very happy to say, your post is very interesting to read. I never stop myself to say something about it. You’re doing a great job. Keep it up. - chennai to shirdi tour package, chennai to shirdi flight package http://myshirditrip.com/

Laat een bericht achter

* Typ Code