Hoe Herken Ik Een Onveilige App
Hoe Herken Ik Een Onveilige App

HOE HERKEN IK EEN ONVEILIGE APP?

De wereld wordt steeds mobieler. De programma's die bij het verlaten van de fabriek al geprogrammeerd zijn, zijn slechts rudimentair voor het functioneren van Uw telefoon of tablet. Dat zijn de icoontjes die al op het scherm staan als U het apparaat na aankoop opstart. Voor het uitbreiden van de functionaliteit en het beantwoorden aan het informatica potentieel van elk mobiel apparaat is het noodzakelijk om apps van online bronnen te downloaden.

Een ogenschijnlijke nuttige app kan een mix zijn van kwaadaardige software, ontworpen om diverse handelingen uit te voeren zonder Uw toestemming. Het verzamelen van persoonlijke informatie om te verhandelen of te hacken, het openen van inkomsten genererende apps of eenvoudigweg verderfelijk plezier door kwaadaardige grapjassen die Uw online leven verstoren. U kunt volkomen onbewust deze besmettingen doorgeven aan vrienden en al snel breekt er een digitale epidemie uit.

Grote hacks van mobiele apparaten waren tot op heden alleen mogelijk omdat de gebruikers apps hadden gedownload die vijandige software in de code verborgen hadden. Zoals de harde les die geleerd werd door de actievoerders van Hong Kong Occupy die het Xsser virus via een trojan in een besmette app van derden ontvingen.

Het is een goede gewoonte om nooit e-mails of links te openen van niet geverifieerde bronnen op de computer. Dezelfde behoedzame mensen zullen, zonder na te denken over de veiligheid, een app downloaden op een mobiel apparaat. Hier zijn enkele tips voor het vermijden van kwalijke apps en het beveiligen van Uw digitale leven.

VEILIGE APPS ZIJN GOEDE APPS

Het is altijd een wijs advies om beveiligingssoftware op Uw mobiele apparaat te installeren.
Veiligheid op een computer staat nooit ter discussie en dat zou ook voor Uw smartphone of tablet moeten gelden. Google heeft iedereen verbaasd doen staan met het optimaliseren voor een mobiele, en geen desktop eigenschappen, waardoor beveiliging belangrijker wordt terwijl de hele wereld mobiel gaat.

Officiële Stores voor Veiligheid

OFFICIËLE STORES VOOR VEILIGHEID

Als U een app voor Android niet download uit de Google Play Store of een app voor iOS uit de Apple App Store zou er onmiddellijk een alarmbel moeten gaan rinkelen. De beste manier om veilig te blijven is alleen officiële apps te downloaden die afkomstig zijn uit officiële stores.

Google en Apple hebben hun interne beveiliging potdicht zitten, dus het is zeer onwaarschijnlijk dat U daar kwaadaardige software ontvangt. De grote jongens hebben content-beoordeling in hun app-stores dus reputaties kunnen geschaad worden. Zij hebben ook te maken gehad met beschamende beveiligingslekken, maar dat resulteerde in strengere interne beveiliging. Wanneer schadelijke software wordt gemeld, zoals de trojan Ghost enkele jaren geleden of het recente flashlight fiasco, stellen de knappe koppen op het hoofdkwartier van Google binnen 24-uur orde op zaken.

KIJK UIT MET DERDE PARTIJEN

Externe websites zijn niet erg betrouwbaar. Softwareontwikkelaars hebben meestal een eigen website voor hun bedrijven. Voordat U apps download zou U wat onderzoek kunnen doen, en de beoordelingen en testimoniums controleren. Dit houdt ironisch genoeg ook in dat U de keuze van Uw beveiliging moet controleren die U heeft gemaakt voorafgaande aan het downloaden van online preventieve middelen.

Controleer welke permissies vereist zijn om de app te kunnen installeren. Hoewel, het zijn niet echt permissies maar het zijn voorwaarden die de apps verzoeken om te functioneren, en die kunt U accepteren of weigeren. Er dient een voorzichtig besluit genomen te worden. Waarom heeft deze app toegang tot systeem-tools nodig, of waarom wil het het opslagsysteem aanpassen, heeft het werkelijk mijn persoonlijke- en creditcardgegevens nodig?

BEVEILIGING MAG WEER VERMELD WORDEN

Hoe herkent U een kwaadaardige app? Dat kunt U dus eigenlijk niet. Maar U kunt wél geïnformeerd en voorzichtig zijn, en trachten de juiste beslissingen bij de aankoop te nemen. U zult de handelingen van haatdragende software zeker waarnemen als ze aan Uw aandacht ontsnappen. Bovenmatig dataverbruik, ongewenste pop-ups of ongeautoriseerd creditverbruik zullen snel Uw aandacht krijgen.

Het herkennen van kwaadaardige bedoelingen aan de hand van een icoontje of een beoordeling gaat nét iets te ver voor de goedgelovige net-surfers. Beveiliging die al Uw keuzes grondig controleert voordat U iets download, is onmisbaar en zou serieus ter overweging genomen te dienen worden als een gebruikelijke handeling voor een gezond digitaal gebruik.

Laat een bericht achter

* Typ Code