Top 10 Meest Voorkomende Misverstanden over Antivirussoftware
Top 10 Meest Voorkomende Misverstanden over Antivirussoftware

Laten we eens kijken naar de meest voorkomende mythes en misvattingen over Antivirussoftware. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te blijven en beveiligd te zijn tijdens digitale activiteiten op je computer.

HET IS BETER OM MEERDERE ANTIVIRUSSOFTWARE TEGELIJKERTIJD TE HEBBEN.

Twee Antivirussoftware tegelijkertijd laten lopen, zal geen positief effect hebben op je computer. Het is hetzelfde als meerdere mensen tegelijkertijd door dezelfde deur willen gaan. Een Antivirussoftware kan een andere Antivirussoftware aanwijzen als een bedreiging en proberen om het te verwijderen, wat kan leiden tot verwoestende gevolgen. Ook zal de computer veel systeemgeheugen gebruiken om beide Antivirussoftware intact te houden, hetgeen overbodige taken uitvoert.

ALS JE GEEN BESTAND DOWNLOAD, KUN JE OOK GEEN VIRUS KRIJGEN

Clickbait

Jawel hoor, malware kan je computer binnenkomen, zonder downloads. Online clickbait advertenties kunnen vervelende malware opleveren, gewoon door erop te klikken. Sociale Media is één van de grootste bronnen van malware, doordat vertrouwde vrienden en kennissen blogs plaatsen van malware geïnfecteerde sites. Je zou ook een bestand kunnen overplaatsen van een CD die is geïnfecteerd. Bedenk dat iemand anders misschien een keylogger op je computer heeft gezet. Geloof ons, er zijn manieren om malware te krijgen ook zonder iets te downloaden.

ALLE ANTIVIRUSSOFTWARE IS HETZELFDE

Dit zou niet verder van de waarheid kunnen liggen. Sommige Antivirussoftware zal je computer beschermen, terwijl andere meer schade kunnen veroorzaken dan een malware zelf. Bij de aanschaf van een goede Antivirussoftware, zorg ervoor dat je de grote spelers op de markt onderzoekt; onafhankelijke Antivirus test-platforms zoals AV-test, zijn zeer geschikt voor het checken van de beste up-to-date Antivirussoftware.

ANTIVIRUSSOFTWARE KAN GEEN NIEUWE VIRUSSEN DETECTEREN

Oude Antivirussoftware functioneerde door het invoegen van een "malware" in de Antivirussoftware; elke keer dat deze malware code zich zou presenteren op de computer, zou de Antivirus deze detecteren en wissen. Deze werking is nog steeds aanwezig in de huidige Antivirussoftware en wordt "reactief" genoemd, hoewel de toevoeging van heuristische of "proactieve" werking, het spel heeft veranderd. Nu kan Antivirussoftware malware detecteren door een aantal richtlijnen die de acties welke de malware uitvoert lokaliseren. Als een bestand een aantal rode vlaggen oproept bij de Antivirussoftware, zal het worden gezien als malware.

ANTIVIRUSSOFTWARE IS MOGELIJK OPLICHTERIJ

Legitieme software, zeker niet. Antivirussoftware zijn nooit 100% veilig, maar met 99% zekerheid is het beter dan geen. Als je verdachte en onbekende Antivirussoftware aankoopt; zou het oplichterij kunnen zijn.

ALLES WERKT PRIMA, DUS HET IS VEILIG

Denk er eens even over na. Je bent een hacker en je creëert een virus dat wachtwoord-gegevens, persoonlijke gegevens etcetera verzamelt. Wil jij dat je virus gemakkelijk wordt opgespoord en vervolgens gewist van de computer van het slachtoffer? Precies, dacht van niet. In de meeste gevallen worden virussen gecodeerd om stil en discreet te zijn, enkel omdat er geen fouten aanwezig zijn, betekent niet dat je veilig bent.

GRATIS ANTIVIRUSSOFTWARE IS GOED GENOEG

Als het een gratis demoversie van een legitiem Antivirussoftware bedrijf is, is het misschien beter dan niets, hoewel betaalde Antivirussoftware efficiënter zijn en zorgen voor veel meer veiligheid. Het is ook goed om te betalen voor de Antivirussoftware, omdat de technische ondersteuning meestal bij de prijs is inbegrepen.

MAC COMPUTERS ZIJN VEILIG

Nee, dat zijn ze niet. Veel Mac-gebruikers voelen zich veilig omdat de meeste malware en virussen zijn gemaakt voor Windows-computers, wat waar is, maar malware kan ook de Mac muur doordringen. Veel malware coders zullen zich in feite richten op Mac-gebruikers vanwege dit valse gevoel van veiligheid. Dus, als je een Mac hebt, zorg ervoor dat je goed beveiligd blijft.

HET TESTEN VAN EEN ANTIVIRUS-OPLOSSING MOET WORDEN GEDAAN DOOR ZOVEEL MOGELIJK VIRUSSEN TE GEBRUIKEN

Enkel omdat een Antivirussoftware een grotere hoeveelheid van "malware" kan detecteren dan andere antivirussoftware, bewijst dit niet dat het beter is. Antivirussoftware detecteren alles dat eruit ziet en zich gedraagt ​als malware, maar slechte Antivirussoftware kan ook gezonde en benodigde bestanden voor de computer detecteren als malware; indien deze benodigde bestanden worden gewist, kan de Antivirussoftware meer schade aanrichten dan de malware zelf. Een professionele Antivirussoftware zal dus vervelende malware vinden en weten welke bestanden veilig en belangrijk zijn voor de computer.

IK KAN HET SYSTEEM GEWOON OPNIEUW INSTALLEREN EN ALLES TERUG KOPIËREN

Als je een malware op je computer opmerkt, zal het compleet opnieuw installeren van het systeem misschien helemaal niet nodig zijn, en kun je je computer opnieuw infecteren indien opgeslagen bestanden weer worden overgedragen naar het "verse” systeem . Zorg ervoor dat je een real-time professionele antivirussoftware koopt; scan en wis de malware, vóór het opnieuw installeren van het systeem, indien dit nodig is.

Dat was het mensen, 10 bekende misvattingen. In de huidige wereld van digitalisering, is internet veiligheid belangrijker dan ooit. Zorg ervoor dat je jezelf en de computer gezond houdt, en vrij van virussen.

Comments (1)

  • Avatar
    yasmina
    22 Feb 2017 /

    very good

Laat een bericht achter

* Typ Code